Felgyorsítjuk számítógéped

De mitől lesz gyorsabb a gépem?

Megmutatjuk!
Kövesd végig a munkafolyamatot,
milyen műveleteket kell elvégeznünk a maximális gyorsaság érdekében...

túlmelegedés megelőzése miatt a gép belsejét kitisztítjuk

Chevron Right

gépednek és a használathoz mérten, legmegfelelőbb SSD-t szereljük a számítógépbe

Chevron Right
Chevron Right

telepítjük a legfrissebb Windows rendszert

alapvető programok telepítése, driverek frissítése

TISZTÍTÁS

Számítógép
vagy laptop tisztítása

Szétszedjük gépedet vagy laptopodat

A számítógép alkatrészeinek végzetes hibáihoz vezető leggyakrabb oka, a túlmelegedés.  Minél melegebb a processzor annál kisebb a teljesítményének hatásfoka, egyszerűbben fogalmazva, ha túlzottan meleg akkor lassabb! Ezen a bordák és a ventilátorok tisztításával lehet javítani.

Asztali gépeknél a ház teljes kitakarításával, laptopoknál gyakran teljes szétszedéssel kezdődik a munka.

A laptopok hűtése zárt rendszererű,  hűtőcsövek a meleget a hőleadó bordához szállítják amiről egy ventilátor lefújja a keletkezett hőt. Egy külső ventilátor nem képes lehűteni a bordát, mert az nem azt fújja hanem a laptop műanyag házát. Jobb esetben csak hozzájárul a laptop szellőzéséhez.

Gépedhez leginkább való SSD

Többféle SSD közül kell kiválasztani a gépnek leginkább megfelelőt úgy, hogy a gépen végzett feladatot maximális sebességgel elláthassa. Csatlakozás szempontjából SATA illetve M.2 tárolókat különböztetünk meg. Utóbbiból még kétféle létezik, az adatátvitelre használt portok alapján SATA vagy PCI-E portos. Ezek közül is az utóbbi a gyorsabb, ezek az úgynevezett NVMe típusúak.

SSD
BESZE-
RELÉS

S-ATA vagy M.2 SSD beszerelése

TELEPÍTÉS

Windows 10
telepítése gépre vagy laptopra

Kezdjük a telepítést!

1. Adatok mentése, ha ez szükséges

Ha kéred, számítógépeden lévő adatokat lementjük: képek, videók, dokumentumok, levelezés, böngészőben elmentett bejelentkezések, jelszavak, majd ezeket a telepítés után visszatöltjük. Ha ezt otthon már megteszed, időt és pénzt spórolsz magadnak!

2. Töröljük az adathordozó teljes tartalmát

Így  nem csak az évek alatt felgyülemlett felesleges fájloktól, könyvtáraktól szabadulunk meg, de még a kéretlen programoktól és vírusoktól is búcsút mondhatunk.

3. Ha most váltasz SSD-re, a régi HDD külső házba kerül

Nem kell búcsút inteni a régi merevlemeznek. Külső házba szerelve, tovább működhet adattárolóként, csak épp nem benne lesz  a gépbe, hanem kívülről egy  USB kábellel csatlakozik ahhoz.

4. Feltelepül a Windows

Most már tényleg megkapja géped az új legfrissebb rendszert. Ez általában Windows 10 Home verziója. A Prof változat otthoni gépre, tehát ha nem hálózatban szeretnéd használni például egy távoli szerverre csatlakozva, teljesen felesleges!

5. Driverek, frissítések telepítése

Telepítés után a frissítések letöltése és telepítése következik. Jobb esetben ezekkel együtt felkerülnek a driverek is, ilyen lehet a hangkártya, grafikus vezérlő, Wifi és egyéb meghajtó programok. Amik a frissítéssel nem kerültek fel, azokat egyesével megkeressük és telepítjük.

6. Szükséges programok telepítése

Bizonyos programokat nem tartalmaz a Windows, így ezeket külön telepítjük. Ilyenek a böngészők (Firefox, Chrome), Videólejátszó (VLC Media Player), pdf olvasó (Adobe Reader) és a te általad kért vagy hozott programok. Fontos, hogy csak azokat a programokat tudjuk telepíteni amiket előre megbeszéltünk. NEM ugyanazokkal a programokkal és beállításokkal kapod vissza gépedet amikkel behoztad, mivel nem egy frissítést csináltunk!

OPTI-MALIZÁLÁS

rendszer optimalizálás, a gyorsabb működés érdekében

Folytatjuk az optimalizálással!

Ez a fejezet igazából a telepítéshez tartozik.
Nálunk minden számítógép ugyan olyan bánásmódban részesül. Nem fogunk különbséget tenni egy már 10 éve használt ütött kopott, új géphez képest jóval lassabb gép, amit már csak netezésre egy két film megnézésére, meg közösségi oldalak bújására használnak,
ellenben egy új, legfejlettebb technikával szerelt géppel, amivel komoly munka folyik napi 8-10 órában.
Mindkettőt ugyan olyan jól, ugyan azokkal a programokkal telepítjük! Megpróbáljuk kihozni belőlük a maximumot, mind sebesség mind pedig megbízhatóság terén. Ebből adódóan viszont minden gép más, minden gépen máshogy futhat ugyan az a program. Csodát nem tudunk tenni egy régi elavult géppel, éppen ezért mindig közöljük a tulajdonossal, mire számíthat az adott gépnél munkafolyamat végeztével.

Szeretnél Te is GYORS gépet?
Hozd el gépedet üzletünkbe, vagy
Foglalj időpontot

Az általad választott időpontban érkezünk hozzád és max 2-3 óra alatt elvégezzük a szükséges munkát.